Hvad er UFD-Foreningen?

Foreningen for Freds- og Stabiliseringsberedskabet blev grundlagt i 2001, og hed oprindeligt Foreningen for Danmarks Internationale Humanitære Beredskab.
Den 6. marts 2023 skiftede foreningen navn til Foreningen for Udsendelsesfacilitet for Fred og Demokrati (UFD).
 
Det er en ikke-politisk forening. Dens formål er at etablere netværk mellem danskere, der deltager i internationale humanitære projekter og missioner og give dem støtte i deres kontakter med danske myndigheder og internationale organisationer.
 
UFD-foreningen er for personer, der er (eller har været) optaget på Udenrigsministeriets UFD-database og som med kort varsel udsendes til missioner under EU, OSCE, FN og andre internationale organisationer. Det kan være fredsovervågning, valgmissioner eller krisestyringsmissioner.
 
Se også under Fakta om FSB.
 
En forudsætning for at blive optaget som medlem af foreningen er således, at man står på Udenrigsministeriets liste (database) over UFD’ere.
 
Man indmelder sig hos bestyrelsen (brug kontaktformularen under fanen "Kontakt") og indbetaler derefter kontingent på 200 kr. til foreningens konto i Nykredit Bank: Reg. 5479 Konto 0004273165 - husk meddelelse til modtageren med navn og kontingentår.
UFD-foreningen